Madurai, Tamil Nadu

14 marc 2008 - Arrivada a Tamil Nadu

Madurai es una de les ciutats mes antigues del sud de la India, a mes de ser de les mes grans. Te un temple increible al centre, on els carrers i les places es distribueixen al seu voltant en forma de mandala.
Aqui hi ha molta vida al carrer, molt de comerc, i mes o menys deixen tranquils als turistes.
El temple d'aqui, juntament amb el de Rameshwaran, son els mes concorreguts del sud de la india. El temple es un recinte inmens, amb tot de temples i torres i llacs, fins i tot un mercat. Cada dia hi passen milers de peregrins i algun turista despistat com jo.
A Madurai he apres a jugar al "Ardupiliatru" (be en realitat es algo aixi), un joc fascinant on el casador i el tigre jugen a capturarse. Prop del temple, un grup de cuiners esperen a que els avisin per anar a fer feines esporadiques. Mentrestant, es juguen 1 rupee a aquest joc, que perfectament pot estar a l'alsada dels escacs o del go.

Tambe he trobat una bona botiga de musica. Despres de buscar per Mumbai, Mysore, Kannur, Ernakulam... per fi he trobat una botiga amb varietat d'instruments a preus normals...
A la India anem a desprendrens de les coses materials no? ... impossible!! continuament et posen la mel a la boca amb noves temptacions de tot tipus! Quan creus que ja ho tens tot, que res nou pot interesar-te, mil noves coses apareixen per temptar la butxaca i les necessitats que tots creiem que tenim.

No hay comentarios: