Gastronomia India per a novells

Unes senzilles receptes de cuina, que crec que resumeixen bastant be com es menja al sud de la India.

Masala Dosa
Masala vol dir especies i dosa es una crep d'arros. Plat original dels brahamans de Udupi, s'ha extes per tot el sud de la India i es un dels esmorzars mes demanats.
La crep d'arros es fa a base d'aigua, sal, una mica d'oli de coco i farina d'arros. L'aigua que sia tebia. Es deixa 8hores tapat, fermentant, i llest per fer la crep.
El farcit (masala) es un sofregit de grans de mostassa, gingebre fresc, fulles de curry i curcuma, amb daus de patata, ceba i una mica de tomaquet o pastanaga./

Xips de banana
Molt senzill de cuinar, per menjar a qualsevol hora.
Banana verda pelada (amb ganivet) i feta a rodanxes fines. Es fregeix en oli de coco i mentres les xips estan encara calentes, s'hi tira la sal i pebre picant (chilli pepper) , es barreja i llest per menjar./

Arros de coco
Arros per acompanyar qualsevol plat amb salsa, tant vegetaria, com carn o peix.
Agafem un coco fresc ben maco de ca la Yeo (portats de la India directament). El ratllem i el rossejem en una paella sense oli i amb compte que es crema facilment. Un cop ros hi afegim ceba picada a dauets i chilli verd (pebrotets verds picants, pero ben picants, eh!; sino unes guindilles aniran tambe de perles). Que cogui tot plegat, afegim fulles de pastanaga picades i arros basmati cuit. Tot ben barrejat i finalment unes gotes d'oli i de coriandre fresc picat. Delicios./

Curry (de peix)
La paraula curry, de fet, ve de kurri que vol dir 'salsa' en tamil, la llengua de TamilNadu. Aquesta salsa que us proposo es ben senzilla de fer i serveix tant per fer un plat vegetaria com un pollastre, corder o peix.
En una paella, una mica d'oli, uns grans de mostassa, gingebre, ceba, all i chilli (els pebrotets verds) i ho sofregim. Afegim llet de coco, anem remenant, i la salsa es lliga sola mentres va reduint. Sal al gust.
Podem agafar un bon tall de peix blanc amb pell (bacalla, per exemple) i el fregim 3-4min. per cada banda. L'afegim al curry, el deixem 3 o 4 minuts mes, que vagi empapant-se de la salsa i finalment li tirem un bon grapat de coriandre fresc per sobre./

No hay comentarios: